Slide 1

OMGEVING
Gelegen in de groene Voorkempen

OMGEVING
Gelegen in de groene Voorkempen

WANDELEN & FIETSEN

In de nabije omgeving van Dennenbad zijn er verschillende parken en natuurdomeinen die wandelaars en fietsers eindeloze mogelijkheden bieden voor een mooie tocht. Op enkele kilometers van Dennenbad vind je de Kalmthoutse heide. Dit is één van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Tijdens je wandeling kan je in alle rust genieten van de prachtige fauna en flora in dit uitgestrekte heidelandschap.

In de ruime omgeving van het park zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser.  Ook het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten biedt vele mogelijkheden voor eindeloos fietsplezier. Via de bekende fietsknooppunten kan je in de omgeving onder andere genieten van de waterwegenroute, kastelenroute, kapittelroute en vele anderen.

DIEREN & SPEELTUINEN

Ook voor de allerkleinste kapoenen valt er in de omgeving vanalles te beleven. Op kinderboerderij Mikerf in Brasschaat  kunnen de kinderen uitgebreid kennis maken met alle dieren. Zo telt de boerderij twee Brabantse trekpaarden, varkens, schapen, geiten, koeien, kippen en konijntjes… Van maart tot en met oktober kan je elke 3de zondag van de maand hier ook komen genieten van ambachtelijk gebakken brood.

Voor ontelbare uurtjes speelplezier kan je met de kinderen ook een dagje naar de melkerij Peerdsbos in Brasschaat.  Vroeger stond de Bremdockhoeve bekend als boerderij waar bezoekers en wandelaars melk, limonade, bier en brood konden kopen. Vandaag de dag is de melkerij Peerdsbos uitgegroeid tot een gezellige taverne waar ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich helemaal uitleven in de grote speeltuin.

GASTRONOMIE

Genieten van lekker eten en drinken zit diep ingebakken in onze cultuur. Dit mag natuurlijk tijdens je verblijf op Dennenbad niet ontbreken. In de nabije omgeving van Dennenbad kan je genieten van verschillende lokale lekkernijen. Voor de zoetebekken onder ons zijn de alombekende aardbeien uit Hoogstraten alvast een enorme aanrader.

Voor wie meer kan genieten van een lekker lokaal biertje zijn er natuurlijk ook verschillende opties. De kleine brouwerij van de D’Oude Caert in Brasschaat staat sinds 2013 bekend om zijn heerlijke tripel. Deze tripel wordt gebrouwen met 2 moutsoorten en 2 edele hopsoorten. De combinatie van brouwmethode en nagisting op fles geeft deze tripel zijn unieke volle en zachte smaak.

SPORT

Heb je toch even nood om al die spieren tijdens je verblijf op Dennenbad aan het werk te zetten? Naast de verschillende activiteiten op het park zijn er ook diverse mogelijkheden in de nabije omgeving. Op nog geen kilometer van het park ligt de E10-plas. Aan de zuidkant van de plas is de ‘Schotense waterskiklub’ verbonden waar je elke zondag facultatief kan waterskiën! De noordkant van de plas is natuurgebied. Hier is het heerlijk vertoeven aan de oevers van het water. Met een wandeling of loopje rond de plas kom je zo aan je dagelijkse dosis sport!

Ben je meer voor indoor sport?  In het park van Brasschaat bevindt zich het sportcentrum ‘Sportoase’ met overdekt zwembad, glijbaan, wellness en fitness. Verblijvers van Dennenbad kunnen hiervoor genieten van dezelfde korting als inwoners van Schoten en Brasschaat!

In de nabije omgeving kan je ook tennissen, golven, paardrijden, paddelen, …