Tiny House Antwerpen
Slide 1

TINY HOUSE
Verblijven op Dennenbad in een Tiny House

TINY HOUSE
Verblijven op Dennenbad in een Tiny House

Tiny House Antwerpen

WAAR?

Tiny House Antwerpen
Tiny House Antwerpen
fullsizeoutput_1a35
fullsizeoutput_1a35
previous arrow
next arrow

Droom jij ook van je eigen Tiny House in de buurt van Antwerpen, maar weet je niet waar je ermee terecht kan? Dennenbad lanceerde hiervoor in 2018 een Tiny House- zone op het park. In een speciaal voorziene zone bieden we grond aan die louter voorbehouden is voor mensen met een Tiny House. Ondertussen is deze zone uitgegroeid tot een leuke plek met tientallen huisjes.  Gezellige hoekjes worden gecreëerd met aangeplant inheems groen, terrasjes in natuurlijke materialen. Kom gerust eens langs om de sfeer op te snuiven!

Tiny House Antwerpen
Tiny House Antwerpen
fullsizeoutput_1a35
img_3658
previous arrow
next arrow

Droom jij ook van je eigen Tiny house in de buurt van Antwerpen, maar weet je niet waar je ermee terecht kan? Dennenbad lanceerde hiervoor in 2018 een Tiny House- zone op het park. In een speciaal voorziene zone bieden we grond aan die louter voorbehouden is voor mensen met een Tiny House. Ondertussen is deze zone uitgegroeid tot een leuke plek met tientallen huisjes.  Gezellige hoekjes worden gecreëerd met aangeplant inheems groen, terrasjes in natuurlijke materialen. Kom gerust eens langs om de sfeer op te snuiven!

De Tiny house zone bevindt zich in een met gras bedekt boslandschap. Voorheen bestond dit landschap voornamelijk uit fijnsparbomen. Omdat deze bomen niet bestand meer zijn tegen het steeds drogere klimaat, kreeg deze zone nieuw streekeigen groen. De struikgewassen en boompjes worden zodanig geplaatst dat privacy tussen de kavels gegarandeerd wordt en natuurbeleving centraal staat.

Tiny House Antwerpen
Tiny House Antwerpen
Tiny House Antwerpen
fullsizeoutput_1770
img_1702
fullsizeoutput_1d4f
previous arrow
next arrow

De Tiny house zone bevindt zich in een met gras bedekt boslandschap, in de buurt van Antwerpen. Voorheen bestond dit landschap voornamelijk uit fijnsparbomen. Omdat deze bomen niet bestand meer zijn tegen het steeds drogere klimaat, krijgt de zone nieuw streekeigen groen. Bovendien worden de struikgewassen en boompjes zodanig geplaatst dat privacy tussen de kavels gegarandeerd wordt en natuurbeleving centraal staat.

Tiny House Antwerpen
Tiny House Antwerpen
fullsizeoutput_1770
img_1702
previous arrow
next arrow

FAQ

Een Tiny House — in het Nederlands: minihuis — is een in hout opgetrokken constructie, meestal op een oplegger, voorzien van een leef- en slaapruimte, een keukentje, en meestal een badkamer. Tiny Houses onderscheiden zich van caravans, mobilhomes en stacaravans door de filosofie waarvan ze een uitdrukking vormen. De ‘Tiny House Movement‘ is in de Verenigde Staten ontstaan met als doel: een eenvoudige, low cost en milieuvriendelijke levensstijl mogelijk maken. In Europa is de Tiny House Movement aan een opmars bezig. Vooral in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is het concept intussen welbekend. Wat België betreft is het Tiny House nog niet helemaal doorgebroken, hoewel sinds kort enkele pioniers hier verandering in brengen. Wil je meer te weten komen over Tiny Houses in België en Nederland, blader dan zeker eens door dit boek.

We bieden grond aan om je Tiny House op te plaatsen in de buurt van Antwerpen. Deze grond verhuren we op jaarbasis. De stukjes grond, die zich bevinden in een zone binnen Dennenbad Verblijfspark, meten minstens 200 m2, maar kunnen een stuk groter zijn. Binnen deze zone proberen we het Tiny House-eigenaars helemaal naar hun zin te maken.

Jazeker. Je Tiny House dient op een trailer voor personenwagens te zijn geplaatst die je toelaat je Tiny House te vervoeren. Het huisjes kan niet groter zijn dan 9m x 3,5m x 4m. Zoals het Tiny House op de foto’s op deze pagina, dient je Tiny House in beginsel met hout (gevelbedekking) te zijn bedekt. Indien je de buitengevel beschildert, dan dien je dat in natuurkleuren te doen. We zijn op zoek naar kwaliteitsvolle Tiny Houses en zullen individuele kandidaten vanuit dat perspectief beoordelen. Kom gerust eens langs het terrein!

De Tiny House- zone bevindt zich in een recreatiegebied in de buurt van Antwerpen. Dat betekent dat je niet permanent in je Tiny House kan wonen, want je kan niet ingeschreven worden op het bevolkingsregister van de gemeente Schoten. Om te vermijden dat permanent wordt gewoond, sluit Dennenbad Verblijfspark elke 24 maanden vier maanden de deuren. Tijdens deze periode kan je Tiny House ter plekke blijven en heb je overdag toegang tot je Tiny House, maar jij dient elders onderdak te vinden. Natuurlijk heb je buiten deze sluitingsperiode onbeperkt toegang tot je Tiny House.

Nee. Momenteel verhuren we geen Tiny Houses. Maar we bieden grond aan waarop jij je Tiny House kan plaatsen in de buurt van Antwerpen.

Jazeker. Je Tiny House kan aangekoppeld worden aan het elektriciteits-, telefoon- en waternet. Verwarming kan ook met gas waarvoor je op het terrein gasflessen kan aanschaffen. Er is gratis wifi beschikbaar aan de inkom van het terrein. Ieder stukje grond is voorzien van een sterf- en beerput, die regelmatig worden geruimd.

De huur van een stukje grond op jaarbasis hangt af van zijn oppervlakte. Een basisperceel van 200 m² kost je een kleine € 2.350,00 op jaarbasis.

Contacteer ons gerust voor bijkomende informatie over het kostenplaatje.

Zin in een bezoek, of zit je met vragen? Aarzel dan niet om ons een bericht te sturen.

CONTACTEER ONS